FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!!!

2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVLARI

2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınavları 11-22 kasım 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınav programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Sınav Programı  Son Güncelleme: 05.11.2019 16:02

SINAV PROGRAMI GÜNCELLENEBİLİR LÜTFEN TAKİP EDİNİZ !!!

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Öğrenciler, sınav salonunda görevli öğretim elemanlarının tüm uyarı ve kurallarına uymak zorundadır.

2. Sınava giren öğrencilerin, sınavın ilk 15 dakikası içerisinde sınavdan çıkmaları yasaktır. Sınava geç kalan öğrenciler, bu süre içerisinde sınava girebilirler. Sınava geç giren öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

3. Sınava giren öğrencilerin öğrenci kimliklerinin yanında olması ve sınav süresince görünür bir şekilde masa üzerinde bulundurması zorunludur. Öğrenci kartları üzerindeki fotoğrafları Kimlik tespiti yapılamayacak şekilde silinen öğrencilerin, öğrenci kartları ile birlikte yanlarında kimlik tespitini mümkün kılacak fotoğraflı bir belge (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) bulundurmaları gerekmektedir. Öğrenci kimlik kartı yanında olmayan veya kimlik tespiti yapılamayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

4. Sınav esnasında kimlik tespiti amacıyla UBS sistemi üzerinden öğrenci belgesi veya not dökümü gösterilmesi kesinlikle geçersizdir.

5. Sınav süresince, öğrencilerin cep telefonlarını kullanmaları yasaktır. Cep telefonları kesinlikle kapalı bir şekilde tutulacak ve görünür bir şekilde bırakılmayacaktır. Öğrencilerin, sınav kağıdını görevli öğretim elemanına teslim edip sınav salonunu terk edene kadar cep telefonunu kullanması kesinlikle yasaktır. Bu koşullara uyum sağlamayan öğrenciler hakkında kopya tutanağı düzenlenecektir.

6. Sınavda görevli öğretim elamanları, sınav öncesinde ya da sınav süresince öğrencilerin oturacakları sıraya karar verebilir ya da gerekli görmesi halinde değişiklik yapabilirler. Öğrenciler, oturdukları sıra ile masaların üzerinde ve masaların gözlerinde kitap, defter, vb. hiçbir materyal bulundurmayacaktır.

7. Öğrenciler sınav süresince, sınav salonunda bulundukları sıradan sorumludurlar. Bu nedenle sınav salonunda görevli öğretim elemanının sıraları kontrol etmesi sırasında öğrencinin kullanmakta olduğu sıra üzerinde herhangi bir yazı, işlem vb. bulunması durumunda, öğrencinin kendine ait olsun veya olmasın, kopya işlemi görecektir. Bu nedenle öğrenciler, sınav süresince bulundukları sıranın temiz olmasından sorumludur.

8. Sorumlu öğretim elemanının izni olmadan sınav sorularının ve/veya cevaplarının sınav salonu dışına çıkarılması yasaktır.

9. Sınav salonu kapılarının, sınav salonundan sorumlu öğretim elemanları tarafından bizzat açılması ile sınavın başlatılması mümkün olacaktır. Bu nedenle, sınav salonu kapılarının açık olması durumunda, öğrencilerin sınav salonundan sorumlu öğretim elemanı gelmedikçe salona giriş yapmaları yasaktır.

10. Tüm bu kurallara aykırı davranan öğrenciler hakkında disiplin işlemi başlatılacaktır.

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI